Έξυπνη Γεωργία: 5 βήματα για να ξεκινήσετε | Farmacon

0
547

[ad_1]

Έξυπνη Γεωργία: 5 βήματα για να ξεκινήσετε

Η εφαρμογή οποιασδήποτε καινούριας τεχνολογίας μπορεί να είναι μια δύσκολη υπόθεση. Ας δούμε πως με 5 βασικά βήματα μπορούμε να  ξεκινήσουμε με την έξυπνη γεωργία!

1. Επικεντρωθείτε σε ένα συγκεκριμένο στόχο:

Ορίσετε με ακρίβεια το στόχο σας και αναζητήστε την τεχνολογία που θα σας βοηθήσει να φτάσετε στο στόχο σας.

2. Μια κλιμακωτή προσέγγιση είναι μια καλή προσέγγιση:

Στην περίπτωση που κάποιος θέλει να εφαρμόσει τη γεωργία ακριβείας στην εκμετάλλευσή του, σίγουρα η αγορά μιας ολοκληρωμένης νέας σειράς τεχνολογίας θα ήταν αποθαρρυντικό εγχείρημα καθώς και με μεγάλο κόστος. Αυτό που θα έπρεπε να γίνει είναι η σταδιακή προσθήκη τεχνολογικών στοιχείων έτσι ώστε το κόστος αγοράς τους να είναι πιο βατό και η προσπάθεια εκμάθησης των νέων τεχνολογικών εργαλείων μικρότερη.

3. Η ύπαρξη μιας καλής τεχνολογικής ομάδας, ζωτικής σημασίας:

Η συνεργασία με ειδικούς που μπορούν να παράσχουν εμπειρογνωμοσύνη σε βασικούς χρόνους είναι σημαντική για την επιτυχία του σχεδίου ολοκλήρωσης τεχνολογίας οποιασδήποτε επιχείρησης. Έτσι, θα μπορούν να επιλυθούν αποτελεσματικότερα τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν και με λιγότερες παράπλευρες απώλειες.

4. Η βαθμονόμηση του εξοπλισμού είναι πολύ σημαντική:

Από τη στιγμή που τα δεδομένα συλλέγονται από μια έγκυρη βάση, στη συνέχεια θα πρέπει η τεχνολογία ακριβείας να έχει βαθμονομηθεί με ακρίβεια. Έτσι μόνο τα αποτελέσματα που θα λαμβάνονται θα είναι σωστά και θα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

5. Οι προσδοκίες του καθενός θα πρέπει να είναι ρεαλιστικές:

Μεγαλύτερες αποδόσεις και μείωση του κόστους. Αλλά μέχρι που; Είναι ρεαλιστικές οι απαιτήσεις ή κυνηγάμε χίμαιρες;

Υιοθετώντας τις παραπάνω αρχές, η μετάβαση ενός καλλιεργητή στην πραγματικότητα της έξυπνής γεωργίας θα γίνει πιο ομαλή και πιο κατανοητή.

Κάνοντας ένα βήμα τη φορά, η κατανόηση των νέων δεδομένων μετατρέπεται σε πραγματική γνώση. Τι σημαίνει αυτό;

Όταν υπάρχουν καλά δεδομένα αγρού τα οποία μπορούν και αναλύονται σωστά, τότε μπορούμε να διακρίνουμε και να κάνουμε συσχετισμούς  ανάμεσα σε αυτά. Το αποτέλεσμα είναι η λήψη σωστών και έγκαιρων αποφάσεων.

Η επιτυχής υιοθέτηση στοιχείων και πρακτικών ακριβείας ξεκινά με την αναζήτηση αποτελεσματικότητας σε κάθε εμπλεκόμενη συνιστώσα και στην κατανόηση του τρόπου παρακολούθησης αυτών των συνιστωσών, από την εφαρμογή μέχρι και την ανασκόπηση των αποτελεσμάτων που προκύπτουν.

[ad_2]

Επίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι η Farmacon

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας εδώ