Ενημερωτική εκδήλωση για τη Βιολογική αντιμετώπιση της Σφήκας της Καστανιάς, από την ANTHESIS | Farmacon

0
66

[ad_1]

Ενημερωτική εκδήλωση για τη Βιολογική αντιμετώπιση της Σφήκας της Καστανιάς, από την ANTHESIS

Με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη ανταπόκριση των Καστανοπαραγωγών της ευρύτερης περιοχής της Λάρισας, Πιερίας και Βόλου, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σχετικά με την ορθή εφαρμογή και παρακολούθηση του ωφέλιμου Torymus για τον έλεγχο της σφήκας της καστανιάς που αποτελεί τεράστιο πρόβλημα τα τελευταία χρόνια σε διάφορες περιοχές της Χώρας.

Η ενημέρωση έλαβε μέρος στο πολιτιστικό κέντρο Χρυσαλίδα στην Αγιά-Λάρισας, την Τετάρτη 22/01, σε συνεργασία με τον εντομολόγο κύριο Ivan Albertini από την εταιρεία Pegaso που είναι πιστοποιημένη από το Πανεπιστήμιο του Torino για την αναπαραγωγή και διάθεση του Torymus.

Ομιλητής εκ μέρους της Anthesis ήταν ο κύριος Ρουσιάκης Θοδωρής και συντονιστές ο κύριος Βαφείδης Θωμάς- Πωλητής Θεσσαλίας/ Πιερίας και οι τεχνικοί κα Ελένη Μπρέντα και κος Ασημάκος Χρήστος.

Την εκδήλωση τίμησε και ο Γενικός Διευθυντής της Anthesis κύριος Κομιανός Γεώργιος.

 

ANTHESIS sfika kastanias 3

ANTHESIS sfika kastanias 4

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν τοπικοί παράγοντες των γύρω περιοχών, ο Δήμαρχος της Αγιάς Λάρισας – κύριος Γκουντάρας Αντώνης, ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Συν/μού ”Μελιβοίας”-κύριος Κρανιώτης Ευάγγελος, ο προϊστάμενος του τμήματος Φυτοπροστασίας της ΔΑΟΚ Λάρισας – κύριος Σταυρίδης Δημήτρης, ο Πρόεδρος του Συν/μού ”Ποταμιάς – Σκήτης κύριος Μανίκας Ευάγγελος , ο πρόεδρος του Συν/μού ”Καρίτσας”-κύριος Τριανταφύλλου Θύμιος, ο πρόεδρος του Συν/μού ”Αμπελακίων” – κύριος Καζαντζής Θύμιος, Γεωπονικά μαγαζιά από την Αγιά και το Πήλιο καθώς και πολλοί παραγωγοί.

 

ANTHESIS sfika kastanias 1

ANTHESIS sfika kastanias 2

Την επόμενη μέρα ακολούθησε επίσκεψη  και έλεγχος του πληθυσμού της σφήκας της καστανιάς σε καλλιέργειες της Πιερίας μετά από παράκληση τοπικών φορέων.

ANTHESIS sfika kastanias 5

ANTHESIS sfika kastanias 6

ANTHESIS sfika kastanias 7


 Anthesis final logo 2017

[ad_2]

Επίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι η Farmacon

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας εδώ