Ενημερωτικό Δελτίο Τιμών Αγροτικών Προϊόντων Τράπεζα Πειραιώς | Agravia

0
46

[ad_1]

Ενημερωτικό Δελτίο Τιμών Αγροτικών Προϊόντων Τράπεζα Πειραιώς

Παρά τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων Covid-19 στις ΗΠΑ (2 εκατ.) και τα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία σε ΗΠΑ & Ευρωζώνη, οι διεθνείς μετοχικές αγορές κατέγραψαν κέρδη. Ο S&P500 ενισχύθηκε σε μηνιαίο επίπεδο 4,60% και ο MSCI EM 9,27%. Στη βελτίωση της επενδυτικής ψυχολογίας συνέβαλαν οι ελπίδες εξεύρεσης θεραπείας κατά του κορωνοϊού, η μείωση του ρυθμού αύξησης των θανάτων και κυρίως η δράση των Κεντρικών Τραπεζών και των κυβερνήσεων που συνέχισαν να ανακοινώνουν προγράμματα στήριξης των οικονομιών τους.

Μέσα στο κλίμα αυτό, ο δείκτης των αγροτικών προϊόντων σημείωσε άνοδο (+2,26%), σε μηνιαίο επίπεδο, όπως και ο δείκτης των εμπορευμάτων (+13,71%). Σε επιμέρους επίπεδο αγροτικών προϊόντων, σημαντικά θετικές αποδόσεις κατέγραψαν ο χυμός πορτοκαλιού, η ζάχαρη, τα βοοειδή, το βαμβάκι και η σόγια, ενώ πτωτικές πιέσεις δέχθηκε το ρύζι. Αν και οι εξελίξεις στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας ήταν ραγδαίες, προς το τέλος του Μαΐου μετριάστηκαν οι ανησυχίες για κυρώσεις στην Κίνα, αποτρέποντας κλιμάκωση της έντασης, θέτοντας, προσωρινά, εκτός κινδύνου, την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας των δύο χωρών.

Οι εξελίξεις από τον κορωνοϊό αποτυπώνονται στις τιμές όλων των αξιών συμπεριλαμβανομένων και των αγροτικών προϊόντων, όπως καταγράφεται στο τεύχος Ιουνίου 2020, του Μηνιαίου Ενημερωτικού Δελτίου Τιμών Αγροτικών Προϊόντων της Τράπεζας Πειραιώς.

Το Δελτίο Τιμών Αγροτικών Προϊόντων, το οποίο υλοποιείται για τον Αγροτικό Τομέα της Τράπεζας Πειραιώς από τη Μονάδα Οικονομικής Ανάλυσης & Επενδυτικής Στρατηγικής, απευθύνεται σε εξαιρετικά ευρύ κοινό, που δραστηριοποιείται στον αγροδιατροφικό τομέα.

Μπορείτε να το διαβάσετε και να το κατεβάσετε εδώ:

Loader
Loading…

EAD Logo
Taking too long?

Reload Reload document

|

Open Open in new tab

Πηγή: piraeusbank.gr

The post Ενημερωτικό Δελτίο Τιμών Αγροτικών Προϊόντων Τράπεζα Πειραιώς appeared first on Agravia.

[ad_2]

Επίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι η Agravia

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας εδώ