Η Bayer εκπαιδεύει τους παραγωγούς σιτηρών σε βέλτιστες πρακτικές φυτοπροστασίας | Farmacon

0
381

[ad_1]

Η Bayer εκπαιδεύει τους παραγωγούς σιτηρών σε βέλτιστες πρακτικές φυτοπροστασίας

Ο τομέας Επιστήμης Γεωργίας της Bayer πραγματοποίησε ενημερωτικές παρουσιάσεις στις 11 και 13 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού και στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων για τους παραγωγούς των ευρύτερων  περιοχών.

Σκοπός των εκδηλώσεων ήταν η ενημέρωση των παραγωγών τόσο στην ορθή φυτοπροστασία αναφορικά με ζιζάνια και ασθένειες στα σιτηρά, όσο και στην βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας χρήσης φυτοπροστατευτικών προϊόντων μέσω  της σωστής ρύθμισης/βαθμονόμησης των ψεκαστικών μηχανημάτων, αλλά και στην ασφαλή χρήση τους για τον παραγωγό και το περιβάλλον.

wheat 2

Ο κ. Γιώργος Γαλούσης, Υπεύθυνος Field Marketing Κεντρικής Ελλάδος αναφέρθηκε στις βέλτιστες πρακτικές Φυτοπροστασίας Σιτηρών  που προτείνει η Bayer στην ελληνική αγορά μέσω μιας δυναμικής ποικιλίας φυτοπροστατευτικών προϊόντων όπως τα Atlantis OD, Atlantis Flex, Biopower, Brominal Nuevo, και Madison με τα οποία οι παραγωγοί σιτηρών μπορούν να ικανοποιήσουν την ανάγκη τους για αποτελεσματική προστασία της καλλιέργειάς τους και κατ’επέκταση της επένδυσής τους προάγοντας την απόδοση και ποιότητα της παραγωγής τους.

Στη συνέχεια ο κ. Χριστόφορος Καλλιώρας, Αgronomic Development Expert του Τομέα Επιστήμης Γεωργίας της Bayer Ελλάς παρουσίασε αναλυτικά  τη τεχνογνωσία της εταιρίας αναφορικά με την τεχνολογία ψεκασμών και μέσω παραδειγμάτων τόνισε τη σωστή ρύθμιση και βαθμονόμηση των ψεκαστικών μηχανημάτων που συντελεί στην κατάλληλη εφαρμογή και στη βελτιστοποίηση του υψηλότερου δυναμικού αποτελεσματικότητας εφαρμογής των φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Τέλος ειδική αναφορά έγινε και στα μέτρα ατομικής προστασίας που είναι απαραίτητα να λαμβάνονται από τους χρήστες/παραγωγούς για την προστασία της υγείας τους αλλά και του περιβάλλοντος.

machinery in the field COVER

Η συνεχής και συστηματική εκπαίδευση των παραγωγών θα επιφέρει την ενδυνάμωση τους, έτσι ώστε να παράγουν προϊόντα υψηλότερης ποιότητας και διατροφικής αξίας, να αυξήσουν τα εισοδήματά τους, και να κάνουν τη γεωργία ελκυστική για τις μελλοντικές γενιές.

 Η Bayer ως εταιρία με όραμα την «Επιστήμη για μια Καλύτερη Ζωή» έχει δημιουργήσει μία μακροπρόθεσμη στρατηγική προς όφελος των παραγωγών, των καταναλωτών και του πλανήτη και είναι καλύτερη προετοιμασμένη από ποτέ ώστε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η γεωργία σήμερα και στο μέλλον.


 Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Bayer Ελλάς, επισκεφθείτε το www.bayer.gr.

Corp Logo BG Bayer Cross LType Basic 150dpi on screen RGB

[ad_2]

Επίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι η Farmacon

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας εδώ