Νέα έρευνα θέλει το Isonet-T αποτελεσματικό όσο τα χημικά φυτοπροστατευτικά | Farmacon

0
38

[ad_1]

Νέα έρευνα θέλει το Isonet-T αποτελεσματικό όσο τα χημικά φυτοπροστατευτικά

Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Applied Entomology and Zoology με τίτλο «Efficacy of mating disruption compared with chemical insecticides for controlling Tuta absoluta (Lepidoptera: Gelechiidae) in Kuwait» το Isonet-T (στην εγκεκριμένη δόση) παρουσιάζεται το ίδιο αποτελεσματικό με συμβατικά προγραμματα ψεκασμών.

Στην συγκεκριμένη έρευνα, για να μελετηθεί η αποτελεσματικότητα της μεθόδου Παρεμπόδισης Σύζευξης για τον έλεγχο της Tuta absoluta, επιλέχθηκε το προϊόνIsonet-T, καθώς είναι ο σημαντικότερος εκπρόσωπος παρεμπόδισης σύζευξης του εν λόγω λεπιδοπτέρου.

ISONET T

Στα παρακάτω διαγράμματα φαίνεται η επιτυχία της μεθόδου καθότι οι στοές στα φύλλα αλλά και οι προσβεβλημένοι καρποί είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε χειμερινή αλλά και καλοκαιρινή φύτευση.

Αν και το Isonet T είναι εξίσου αποτελεσματικό με συμβατικά προγράμματα ψεκασμών, θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως συμπληρωματικό μέτρο σε προγράμματα φυτοπροστασίας, που σε συνδυασμό με τους ψεκασμούς και τις λοιπές επεμβάσεις ελαχιστοποιεί την πιθανότητα εξάρσεων των πληθυσμών της Τούτα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγάλη οικονομική ζημιά στην καλλιέργεια.

1.1

2.2


 ANTHESIS LOGO TRANSPARENT

[ad_2]

Επίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι η Farmacon

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας εδώ