Ποικιλίες Ακτινιδιάς και Ποιοτικά Χαρακτηριστικά τους | Agravia

0
79

[ad_1]

Ποικιλίες Ακτινιδιάς και Ποιοτικά Χαρακτηριστικά τους

Αρχικά ξεκίνησε να καλλιεργείτε το είδος Actinidia deliciosa για πολλά χρόνια, το οποίο είναι είδος με πράσινου χρώματος σάρκα. Στη συνέχεια ξεκίνησε η καλλιέργεια του είδους Actinidia chinensis, το οποίο είναι είδος με κίτρινού χρώματος σάρκα.

Οι πρασινόσαρκες ποικιλίες έχουν πολύ μεγάλα ποσοστά σε χλωροφύλλη, η οποία έχει ευεργετικές επιδράσεις για τον ανθρώπινο οργανισμό. Επίσης υπερτερούν σε καροτινοειδή λουτεΐνη και σε διαιτητικές ίνες από τις κιτρινόσαρκες ποικιλίες. Οι κιτρινόσαρκες έχουν πολύ αυξημένα ποσοστά σε βιταμίνη Α, C και Ε.

Η καλλιέργεια της ακτινιδιάς ξεκίνησε το 1920 στη Ν. Ζηλανδία με τη ποικιλία Hayward. Οι κιτρινόσαρκες ποικιλίες έκαναν εμφάνιση τα τελευταία χρόνια και εξετάζονται και αξιολογούνται από ένα Κονσόρτσιουμ Κινεζικό – Ιταλικό, γνωστό ως Consorzio Kiwigold

Pikilies Aktinidion

Γιάννης Διβανές
i-CON.SHARE, Γεωπόνος MSc

We Love Kiwi Banner
We Love Kiwi

The post Ποικιλίες Ακτινιδιάς και Ποιοτικά Χαρακτηριστικά τους appeared first on Agravia.

[ad_2]

Επίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι η Agravia

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας εδώ