Τροφοπενίες Καλλιέργεια Βαμβακιού Απαραίτητη η Φυλλοδιαγνωστική | Agravia

0
0


Τροφοπενίες Καλλιέργεια Βαμβακιού Απαραίτητη η Φυλλοδιαγνωστική

Για το βαμβάκι αυτή η περίοδος είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την αναγνώριση τυχόν τροφοπενιών. Οι συχνότερες τροφοπενίες στο βαμβάκι σχετίζονται με την έλλειψη αζώτου, καλίου, φωσφόρου, ψευδαργύρου, σιδήρου και βορίου. Αν παρατηρήσετε φυτά με έντονη χλώρωση (έντονο κιτρίνισμα) να γνωρίζετε ότι μάλλον έχετε έλλειψη αζώτου. Σε περίπτωση διχρωμίας και εμφάνισης μικρού μεγέθους γκρι – πράσινων φύλλων να ξέρετε ότι έχετε έλλειψη φωσφόρου. Σε περίπτωση καφέ κηλίδων και μεσόνευρου κιτρινισμού των φύλλων έχετε έλλειψη καλίου, ενώ τέλος σε περίπτωση κιτρινίσματος στα άκρα που κατευθύνεται προς τα μέσα έχετε έλλειψη μικροθρεπτικών συστατικών ( σιδήρου, βορίου, ψευδαργύρου, μαγγανίου ).

Τα επιθυμητά για αυτή την εποχή θρεπτικά συστατικά είναι:

1) Άζωτο (N) από 2.8 – 4.3% κατά βάρος

2) Φωσφόρος (P) από 0.3 – 0.7% κατά βάρος

3) Κάλιο (K) από 0.9 – 1.9% κατά βάρος

4) Ασβέστιο (Ca) από 1.9 – 3.2% κατά βάρος

5) Μαγνήσιο (Mg) από 0.3 – 0.7% κατά βάρος

6) Μαγγάνιο (Mn) από 30 – 100 ppm

7) Σίδηρος (Fe) από 30 – 300 ppm

8) Χαλκός (Cu) από 10 – 80 ppm

9) Ψευδάργυρος (Zn) από 20 – 100 ppm και

10) Βόριο (B) από 20 – 60 ppm.

We Love Pistacchio
We Love Pistacchio

The post Τροφοπενίες Καλλιέργεια Βαμβακιού Απαραίτητη η Φυλλοδιαγνωστική appeared first on Agravia.



Επίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι η Agravia

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας εδώ