Ακρόδρυα: Μείωση της παρενιαυτοφορίας με Emphyton | Farmacon

0
1186

[ad_1]

Ακρόδρυα: Μείωση της παρενιαυτοφορίας με Emphyton

Τα θρεπτικά στοιχεία συμμετέχουν ποικιλοτρόπως στην ανάπτυξη και αποδοτικότητα των φυτών. Παράλληλα, συμβάλλουν και στην ικανότητα των φυτών να αμύνονται ταχέως σε προσβολές παθογόνων μικροοργανισμών. Αυτής της φιλοσοφίας είναι και τα προϊόντα της Emphyton.

✔ NUTRISTIMULATOR

Το Nutristimulator είναι ένας βιοδιεγέρτης εδάφους και φυλλώματος με βάση πλήρη αμινοξέα, άζωτο και οργανική ουσία.

Συντελεί στην ισορροπία της φυσιολογίας των φυτών, ενισχύοντας τους φυσικούς αμυντικούς μηχανισμούς, τις βασικές λειτουργίες μεταβολισμού καθώς και τη διαδικασία φωτοσύνθεσης.

Στα ακρόδρυα διατηρεί την υγρασία της γύρης των ίουλων (ξεραίνεται πολύ εύκολα) αυξάνοντας τον βαθμό επικονίασης και γονιμοποίησης οπότε και την καρπόδεση και κατ’ επέκταση την παραγωγή.

6

✔ ΒS – 95

Το BS-95 είναι ένας βιοδιεγέρτης υψηλής τεχνολογίας φυτικής προέλευσης με μακροστοιχεία και ιχνοστοιχεία, ειδικά σχεδιασμένος για να αυξήσει την ποιότητα της παραγωγής και την ποσότητα αυτής , με την επίτευξη γρήγορης κυτταροδιαίρεσης, σωστής καρπόδεσης και κατ’επέκταση καρποφορίας.

Δεδομένου της άριστης αναλογίας των θρεπτικών που περιέχει, ανταποκρίνεται πολύ καλά στις απαιτήσεις του άνθους και του καρπιδίου.

Στόχος του προϊόντος αποτελούν η ισορροπημένη ανάπτυξη του φυτού προωθώντας την αύξηση των καρποφόρων οργάνων, την ομοιομορφία τους, το μέγεθος τους και το βάρος αυτών.

Στα ακρόδρυα αξίζει να σημειωθεί η σωστή καρπόδεση, η αύξηση των καρπών, το μέγεθος αυτών και το γέμισμα της ψίχας

4.2

✔ FOSIKA

Το Fosika είναι ένα διαφυλλικό λίπασμα το οποίο περιέχει φώσφορο και κάλιο με διπλή δράση:

Εμπλουτίζει το φυτό με κάλιο και φώσφορο

Ενισχύει και διεγείρει τον αμυντικό μηχανισμό των φυτών (φυτοαλεξίνες) προσλαμβάνοντας μυκητολογικές ασθένειες.

Χάρη στην ειδική σύνθεση του έχει ιδιαίτερα διεισδυτική καθώς και διασυστηματική δράση ανοδικά και καθοδικά. Έτσι, το Fysika βρίσκεται παντού στο φυτό, από το φύλλωμα και το λαιμό έως και το ριζικό σύστημα, χάρη της άμεσα αφομοιώσιμης μορφής του.

Ειδικά στα ακρόδρυα, βοηθά στη μείωση της παρενιαυτοφορίας, ενισχύοντας τη διαφοροποίηση των καρποφόρων οφθαλμών της επόμενης χρονιάς.

6.1

✔ BIOCLEAN

Το Bioclean είναι ένα φυσικό και οικολογικό προϊόν και επομένως με σεβασμό στο περιβάλλον. Δρα συνεργιστικά στην απορρόφηση ασβεστίου (Ca), μαγνησίου (Mg), ψευδαργύρου (Ζn) και μολυβδαινίου (Μο), βελτιώνοντας την ποιότητα της παραγωγής και αυξάνοντας παράλληλα την μετασυλλεκτική συντηρησιμότητα των φρέσκων φρούτων.

Το Bioclean παράγεται από εκχυλίσματα φυτών και καρπών και από μεταβολίτες εξειδικευμένων μικροοργανισμών που το καθιστούν ως έναν εξυγιαντή των καλλιέργειών στις οποίες εφαρμόζεται.

Το Bioclean ενισχύει τις αμυντικές λειτουργίες των φυτών δημιουργώντας ένα εχθρικό περιβάλλον για την ανάπτυξη και την εξάπλωση μυκήτων και βακτηρίων.

Συνεργιστικά με το Fosika αποτελούν έναν άριστο σύμμαχο των φυτών απέναντι στην εξάπλωση των κρυπτογαμικών προσβολών.

4.3

✔ TRICHOQUEL ENGORDE

Το Trichoquel Engorde είναι ένα σκεύασμα θρέψης με οργανικά – μεταλλικά στοιχεία υψηλής τεχνολογίας, εμπλουτισμένο με εκχυλίσματα φυκιών και χηλικές ενώσεις μακροστοιχείων και ιχνοστοιχείων, σχεδιασμένο για διαφυλλική χρήση αλλά και ως συμπλήρωμα βασικής ή επιφανειακής λίπανσης.

Το Trichoquel Engorde χαρακτηρίζεται από υψηλό περιεχόμενο σε φυσικές κυτοκινίνες και μπεταΐνες προερχόμενες από κρέμες άλγεων. Περιέχει επίσης φώσφορο, κάλιο και ιχνοστοιχεία. Η εξαιρετική σύνθεση του προϊόντος ενισχύει τον ρυθμό κυτταροδιαίρεσης, της παραγωγής των πρωτεϊνών και υδατανθράκων στο φυτό καθώς και τη διόγκωση των καρπών.

Το Trichoquel Engorde, αυξάνει την ποιότητα και την ομοιογένεια των παραγόμενων προϊόντων ειδικά όταν εφαρμόζεται μετά τη χρήση του BS-95 στα συνιστώμενα στάδια του καρπού.

Το προϊόν συστήνεται στα ακρόδρυα όπου το μέγεθος, το γέμισμα της ψύχας και το βάρος αυτών είναι πολύ σημαντικά.

7


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους εξειδικευμένους γεωπόνους της εταιρίας ή επισκεφθείτε το site της Emphyton πατώντας ΕΔΩ

logo

[ad_2]

Επίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι η Farmacon

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ