COSSACK® STAR- Το ζιζανιοκτόνο "διαρκείας" από τη Bayer | Farmacon

0
907

Το COSSACK® STAR, ανοίγει νέους δρόμους στη ζιζανιοκτονία σιτηρών.

ONE PASS

✔ Αποτελεί την πλέον σύγχρονη λύση στη ζιζανιοκτονία των σιτηρών

✔ Απευθύνεται στους παραγωγούς που αναζητούν την καινοτομία και την εξέλιξη

✔ Λύνει το πρόβλημα των κύριων στενόφυλλων αλλά και πλατύφυλλων ζιζανίων στα σιτηρά με ένα πέρασμα

✔ Είναι το μόνο ολοκληρωμένο ζιζανιοκτόνο σιτηρών με σημαντική δράση και από τις ρίζες των ζιζανίων

 Προσφέροντας αξία και σιγουριά επιλογής στον παραγωγό.

“Είναι μίγμα τριών δραστικών ουσιών, δύο σουλφονυλουριών (iodosulfuron-methyl-sodium και mesosulfuron-methyl) και μίας νέας δραστικής ουσίας από την ομάδα των θειοτριαζολινονών (thiencarbazone-methyl), ενώ εμπεριέχει και έναν αντιφυτοτοξικό παράγοντα τελευταίας τεχνολογίας (mefenpyr-diethyl).”

Thiencarbazone-methyl METHYL

H νέα τεχνολογία της Bayer

► H νέα δραστική ουσία που ενσωματώνεται στην καθιερωμένη τεχνολογία mesomaxx® για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα έναντι των αγρωστωδών αλλά και πολλών πλατύφυλλων ζιζανίων στο σιτάρι.

► Το thiencarbazone-methyl ανήκει στην νέα χημική ομάδα θειοτριαζολινόνες (sulfonylamino-carbonyl-triazolinones). Δρα παρεμποδίζοντας το ένζυμο συνθετάση του οξειγαλακτικού οξέος, σταματώντας τη βιοσύνθεση των αμινοξέων λευκίνη, ισολευκίνη και βαλίνη στα ζιζάνια, τα οποία είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη τους, με αποτέλεσμα να γίνονται χλωρωτικά και τελικά να νεκρώνονται.

► Μετά την απορρόφηση από το ζιζάνιο, μεταφέρεται τόσο με τον ανιόντα όσο και με τον κατιόντα χυμό, με κύριο σημείο δράσης τους μεριστωματικούς σιτούς των ζιζανίων.

► Το thiencarbazone-methyl δρα τόσο από τα φύλλα όσο και από τις ρίζες των ζιζανίων.

Ανοίξτε δρόμους στη ζιζανιοκτονία

DROMOI

MESSOMAXXΗ τεχνολογία της Bayer που περιλαμβάνει στο φάσμα δράσης της όλα τα κύρια αγρωστώδη ζιζάνια που ενδημούν στο ελληνικό οικοσύστημα αλλά και πολλά και σημαντικά πλατύφυλλα.

 

PEIRAMATA

Φάσμα δράσης

Χρόνος εφαρμογής

Μεταφυτρωτική εφαρμογή όταν:

α. η καλλιέργεια είναι στο στάδιοτης έναρξης του εδλφώματος έως το σχηματισμό του δεύτερου κόμβου (BBCH 20-32) και

β. τα αγρωστώδη ζιζάνια είναι στο στάδιο των κοτυληδόνων έως τα 4-6 φύλλα.

Δόση σκευάσματος: 15 ή 20 γρ./ στρέμμα με την προσθήκη Biopower 100 κ.εκ./στρ.
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 10-40 λτ./στρέμμα
Πεδίο εφαρμογής: Σιτάρι σκληρό, μαλακό, Τριτικάλε
Τρόπος εφαρμογής: Ψεκασμός της επιφάνειας της καλλιέργειας και των ζιζανίων με μπεκ τύπου σκούπας και πίση μεγαλύτερη από 3 ατμ.

Το Cossack® Star είναι εύκολο στη χρήση του λόγω της χαμηλής δοσολογίας του, εφαρμόζεται από το στάδιο έναρξης του αδελφώματος μέχρι και το 2ο κόμβο της καλλιέργειας προσφέροντας τον πλήρη και διαρκή έλεγχο όλων των κύριων αγρωστωδών και πλατύφυλλων ζιζανίων στην καλλιέργεια των σιτηρών με μία μόνο εφαρμογή.

EFARMOGH

Ζιζάνιο – Στόχος:

Αγρωστώδη ζιζάνια:

Αλεπονούρα (Alopecurus myosuroides), Ήρα πολύανθη (Lolium multiflorum), Ήρα λεπτή (Lolium rigidum), Ήρα (Lolium spp.), Κοντή φάλαρη (Phalaris brachystachys), Μικρόκαρπη φάλαρη (Phalaris minor), Παράδοξη φάλαρη (Phalaris paradoxa), Φάλαρη (Phalaris spp.), Κοινή πόα (Poa annua), Αγριοβρώμη (Avena spp., Avena fatua, Avena ludoviciana), Μεγάλη αγριοβρώμη (Avena sterilis).

Πλατύφυλλα ζιζάνια:

Κεράστιο (Cerastium arvense), Xαμομήλι (Matricaria chamomilla), Ρανούνκουλος (Ranunculus sardous), Ραπανίδα (Raphanus raphanistrum), Στελλάρια (Stellaria media), Αγριοβίκος (Vicia sativa), Ανθεμίδα (Anthemis arvensis), Βρωμολάχανο (Cardaria draba), Καπνόχορτο (Fumaria officinalis), Μεγάλη κολλητσίδα (Gallium aparine), Δισχιδές γεράνι (Geranium dissectum), Παπαρούνα (Papaver rhoeaw), Πολυκόμπο (Polygonum aviculare), Βερόνικα (Veronica hederaefolia).

Συνδυαστικότητα:

Δεν συνιστάται η εφαρμογή του Cossack® Star σε συνδυασμό με υγρά λιπάσματα και βελτιωτικά εδάφους. Μεταξύ της εφαρμογής υγρών λιπασμάτων ή βελτιωτικών εδάφους και Cossack® Star συστήνεται να μεσολαβεί διάστημα 7 ημερών. Εφαρμόζετε το προϊόν σε καλλιέργειες σε καλή βλαστική κατάσταση. Να αποφεύγεται η εφαρμογή του σε καλλιέργειες που βρίσκονται σε κατάσταση στρες λόγω υπερβολικής υγρασίας ή ξηρασίας, προσβολής από ασθένειες ή εχθρούς ή κακής εγκατάστασης της καλλιέργειας.

OYSIES

COSSACK STAR

✔ Εξαιρετικός έλεγχος σε αγρωστώδη & πλατύφυλλα ζιζάνια με ένα μόνο πέρασμα

✔ Καινοτόμο – βασισμένο στην πιο σύγχρονη τεχνολογία της Bayer

✔ Ευελιξία – Ευκολία εφαρμογής

✔ Επεκτείνει το διάστημα προστασίας

✔ Επώνυμο και εκλεκτικό

FINAL


  Δείτε το ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ του προϊόντος ΕΔΩ

Corp Logo BG Bayer Cross LType Basic 150dpi on screen RGB

Επίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι η Farmacon

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ