CRENEL® SOILFIT για πιο αποδοτικά εδάφη | Farmacon

0
644

[ad_1]

CRENEL® SOILFIT  για πιο αποδοτικά εδάφη

Το CRENEL soilfit περιέχει Azotobacter vinelandii και Clostridium pasteurianum που δεσμεύουν το N, αυξάνουν την ανοχή στην αλατότητα και απελευθερώνουν P και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Οι καλλιέργειες υπόκεινται σε δύσκολες εδαφολογικές συνθήκες ή αβιοτικούς παράγοντες ανάπτυξης όπως ο δυσμενής καιρός, μπορεί να μην είναι δυνατό να αναπτυχθούν και αν αποδώσουν την αναμενόμενη παραγωγή, παρά τη λίπανση που έχει εφαρμοστεί.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η EuroChem έχει συνεργαστεί με την Agrinos AS για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων όπως οι βιοδιεγέρτες για τους καλλιεργητές, σε παγκόσμια κλίμακα.

Οι βιοδιεγέρτες CRENEL® είναι ένα σύστημα προϊόντων που περιέχουν μικροοργανισμούς ή /και μικροθρεπτικά συστατικά που βελτιώνουν την πανίδα του εδάφους και προάγουν την ανάπτυξη των φυτών.

Τα προϊόντα CRENEL® δεν είναι όπως τα παραδοσιακά λιπάσματα, αλλά τα συμπληρώνουν, προωθώντας τη μετατροπή των διαθέσιμων θρεπτικών στοιχείων σε αφομοιώσιμες μορφές.

Έτσι, τα προϊόντα CRENEL® επιτρέπουν την αποδοτικότερη χρήση των λιπασμάτων ενώ ταυτόχρονα ενισχύου τα φυτά με μικροθρεπτικά συστατικά, καθιστώντας τα πιο ανθεκτικά σε αβιοτικές συνθήκες ανάπτυξης.

Προσθέτοντας τους βιοδιεγέρτες CRENEL® στο πρόγραμμα λίπανσης βελτιστοποιούμε την πρόσληψη θρεπτικών στοιχείων.

Τα προϊόντα CRENEL® τονώνουν την πανίδα του εδάφους, προωθούν την ανάπτυξη των ριζών, ενισχύουν την εγγενή άμυνα των φυτών και την ικανότητα τους να ανταπεξέλθουν σε αντίξοες συνθήκες. Τα φυτά αναπτύσσονται καλύτερα, έχουν υψηλότερες αποδόσεις και καρπούς ανώτερης ποιότητα, ακόμη και υπό δυσμενείς συνθήκες.

CRENEL 3

CRENEL SOILFIT – για πιο αποδοτικά εδάφη

Ένα υγιές μικροβιακό έδαφος είναι ζωτικής σημασίας για τη διατροφή των φυτών. Το CRENEL soilfit περιέχει μια μοναδική κοινοπραξία συνεργιστικών μικροοργανισμών που, όταν εφαρμοστούν στο έδαφος, θα εγκατασταθούν στη ζώνη γύρω από τη ρίζα (ριζόσφαιρα). Τα φυτά τροφοδοτούν τους μικροοργανισμούς με ενέργεια με τη μορφή ενώσεων άνθρακα, όπως σακχαρικές, μηλικές ή φουμαρικές. Σε αντάλλαγμα =, οι μικροοργανισμοί διασπούν τα θρεπτικά συστατικά τους εδάφους, καθιστώντας τα διαθέσιμα στα φυτά.

Το CRENEL soilfit περιέχει Azotobacter vinelandii και Clostridium pasteurianum που δεσμεύουν το N, αυξάνουν την ανοχή στην αλατότητα και απελευθερώνουν P και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Δέσμευση αζώτου

Οι μικροοργανισμοί στο CRENEL soilfit δεσμεύουν το στοιχειακό άζωτο (Ν2) απ τον αέρα και το έδαφος, και το μετατρέπουν με τη χρήση (Η) σε αμμωνία (ΝΗ3) και αμμωνιακά (ΝΗ4), τα οποία μπορούν να απορροφηθούν από τα φυτά.

CRENEL 5

Αυξημένη ανοχή στην αλατότητα

Εάν η αλατότητα στο έδαφος είναι πολύ υψηλή, τα φυτά δεν μπορούν να απορροφήσουν αποτελεσματικά νερό και θρεπτικά συστατικά.

Το CRENEL soilfit περιέχει εξειδιεκυμένα βακτήρια που μπορούν να ευδοκιμήσουν σε περιβάλλοντα υψηλής αλατότητας. Αυτά τα βακτήρια που είναι ανεκτικά στις αλατότητες δρουν ως ζώνη ασφαλείας μεταξύ των ριζών των φυτών και του περιβάλλοντος  με υψηλή αλατότητα.

Συνεχίζουν να δεσμεύουν το άζωτο ενώ υποστηρίζουν την ανάπτυξη και άλλων ευεργετικών μικροβίων για τα φυτά μέσω συμβιοτικών αλληλεπιδράσεων. Δεσμεύουν επίσης τον ελεύθερο φώσφορο (P) και άλλα ευεργετικά για τα φυτά θρεπτικά συστατικά.

Αυτές οι δραστηριότητες διατηρούν μια υγιή και ενεργή μικροβιακή κοινότητα γύρω από τις ρίζες του φυτού και βοηθούν το φυτό να επιβιώσει σε αντίξοες συνθήκες υψηλής αλατότητας.

CRENEL 6

Ο φώσφορος παραμένει διαθέσιμος

Η τροφοπενία φωσφόρου είναι ένα συνηθισμένο και σοβαρό πρόβλημα με αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη των φυτών. Συγκεκριμένοι μικροοργανισμοί του CRENEL soilfit συμβάλλουν στη βελτίωση της διαθεσιμότητας φωσφόρου στο έδαφος. Εκκρίνουν οργανικά οξέα που διαλυτοποιούν τον ορυκτό φώσφορο (P) και τον μετατρέπουν σε βιο-διαθέσιμες για τα φυτά, ορθοφωσφορικές θρεπτικές μορφές (Η2PO4 και HPO42-)

CRENEL 7

Δύο μικροοργανισμοί, πολλές λειτουργίες 

Azotobacter vinelandii

Clostridium pasteurianum

Είναι αερόβιος

Δεσμεύει αέριο N2

Δεσμεύει το N2

Μετατρέπει υδατάνθρακες σε μεθυλεστέρες, οξικό οξύ, διοξείδιο του άνθρακα και μοριακό υδρογόνο μέσω της ζύμωσης

Παράγει πολλές φυτορμόνες και βιταμίνες στο έδαφος

Παράγει οργανικά οξέα

Παράγει ουσίες που προάγουν την ανάπτυξη των φυτών

 

Αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες έως 45o

Επιβιώνει σε υψηλές συγκεντρώσεις NaCl (μέχρι 2.5%)

Παράγει Ινδολοξικό οξύ (ΙΑΑ)

Σε τι διαφέρει το CRENEL® SOILFIT από παρόμοια προϊόντα 

Ανταγωνιστικά προϊόντα

CRENEL® soilfit

Κοινώς χρησιμοποιούμενοι μικροοργανισμοί

Διαφοροποιημένη κοινότητα μικροβίων εδάφους που μας προσφέρει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών

Μικρόβια που παράγονται ανεξάρτητα και “αναμειγνύονται” στο τελικό προϊόν, σαν αποτέλεσμα τη μικρότερη διάρκεια ζωής

Οι μικροοργανισμοί λαμβάνονται από την ίδια διαδικασία ζύμωσης

Τα αποτελέσματα ποικίλουν ανάλογα με το έδαφος και τις συνθήκες ανάπτυξης

Σταθερά αποτελέσματα σε διαφορετικά εδάφη και συνθήκες ανάπτυξης

 CRENEL 9

 

[ad_2]

Επίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι η Farmacon

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας εδώ