FiberPro2 – Αυξήστε την απόδοση… κερδίστε περισσότερο με επώνυμο, πιστοποιημένο Eλληνικό Βαμβάκι | Farmacon

0
419

[ad_1]

FiberPro2 - Αυξήστε την απόδοση… κερδίστε περισσότερο με επώνυμο, πιστοποιημένο Eλληνικό Βαμβάκι

Το FiberPro2 είναι ένα πρόγραμμα ποιοτικής αναβάθμισης και ιχνηλασιμότητας του τελικού προϊόντος, δηλαδή της ίνας του βαμβακιού.

Έχει στόχο να αναδείξει το διαφοροποιημένο προϊόν που παράγεται από τις ποικιλίες DELTAPINE σύμφωνα με τους κανόνες της Ορθής Γεωργικής Πρακτικής & Ολοκληρωμένης διαχείρισης.

Oι παραγωγοί που συμμετέχουν στο FiberPro2 μπορούν να πιστοποιηθούν κατά AGRO 2.1 & 2.2 αν το επιθυμούν.

fibersteps

Σκοπός προγράμματος FiberPro2

► Παραγωγή βαμβακιού υψηλής ποιότητας και αξίας.

► Διαφοροποίηση του προϊόντος στην αγορά.

► Προστιθέμενη αξία για τον παραγωγό και τον εκκοκκιστή.

► Συνεχής εκπαίδευση παραγωγών σε νέες τεχνικές της καλλιέργειας με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση του τελικού προϊόντος.

cotton white dry flower

Αποτελέσματα 2017

Την πρώτη πυλωτική χρονιά εφαρμογής του προγράμματος τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά:

1 εκκοκκιστήριο 69 παραγωγοί

1.200.000 κιλά σύσπορου

Αποτελέσματα 2018

Σε μια δύσκολη εμπορική χρονιά για την ίνα του βαμβακιού, οι μπάλες με ονοματεπώνυμο “ξεκλειδώνουν” αγορές:

13 εκκοκκιστήρια 247 παραγωγοί

22.000 στρέμματα 7.400 δέματα

4.400.000 κιλά σύσπορου

fiberpro 2

Οι ποικιλίες της Deltapine συνδυάζουν άριστο γενετικό υλικό, υψηλό δυναμικό αποδόσεων και ποιοτικό τελικό προϊόνdeltapine

Η τελική διαμόρφωση της ποιότητας της ίνας του βαμβακιού είναι αποτέλεσμα αλληλεπίδρασης διαφόρων παραγόντων:

► Της ποικιλίας που καθορίζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ίνας

► Του περιβάλλοντος

► Των καλλιεργητικών τεχνικών και των μεταχειρίσεων που υφίσταται από την συγκομιδή έως και την τελική επεξεργασία.

Παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα της ίνας του βαμβακιού

fiberpro PARAGONTES

Η % Απόδοση σε ίνα είναι ένα ποσοτικό χαρακτηριστικό που σχετίζεται άμεσα με την ποικιλία και το μοναδικό χαρακτηριστικό που επηρεάζεται λιγότερο από το περιβάλλον.

Η Επίδραση της ποικιλίας

Η ποικιλία είναι o πιο σημαντικός παράγοντας που ξεχωρίζει ένα προϊόν υψηλής ποιότητας.

Η γενετική σύνθεση της ποικιλίας και η φυσιολογική λειτουργία της ανάπτυξης των ινών στο φυτό καθορίζουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους πριν καν ανοίξει το καρύδι.

Οι ποικιλίες DP 332, DP 377 & DP 396 συνδυάζουν υψηλές αποδόσεις στο χωράφι και «ισορροπημένα» χαρακτηριστικά ίνας.

332

337

396

Πιστοποιημένοι Φορείς προγράμματος

novacert ANDRIOTIS

 

[ad_2]

Επίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι η Farmacon

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ