Φυτοπροστασία Αμπελιού στο Κρίσιμο στάδιο της ωρίμανσης | Farmacon

0
304

[ad_1]

Φυτοπροστασία Αμπελιού στο Κρίσιμο στάδιο της ωρίμανσης

Τα αμπέλια βρίσκονται στο στάδιο της ωρίμανσης. Προσοχή στη χρήση κατάλληλων εντομοκτόνων, με σκευάσματα μικρής υπολειμματικής διάρκειας.

Ευδεμίδα

Η πτήση της τρίτης γενεάς του εντόμου ξεκίνησε στις πρώιμες περιοχές των νομών Δράμας, Καβάλας με μικρό αριθμό συλλήψεων. Στο νομό Σερρών (Άμπελοι, Τριανταφυλλιά) είναι σε εξέλιξη εδώ και μία εβδομάδα με μέτριο προς χαμηλό αριθμό συλλήψεων.

Στις περιοχές όπου παρατηρούνται προσβολές από το έντομο ευνοείται η ανάπτυξη του βοτρύτη και της όξινης σήψης. Μόνο όπου παρατηρούνται προβλήματα, συνιστάται να γίνει καταπολέμηση του εντόμου με σκευάσματα μικρής υπολειμματικής διάρκειας.

Συνιστάται ο ψεκασμός κατά της ευδεμίδας αυτή την εποχή να κατευθύνεται μόνο προς τα σταφύλια και να λαμβάνεται μέριμνα για την καλή κάλυψη αυτών.

Βοτρύτης

Σε περιοχές όπου υπάρχει υγρασία και η ασθένεια εμφανίζεται κάθε χρόνο να γίνει ένας προληπτικός ψεκασμός κατά το στάδιο της ωρίμανσης.

Όξινη σήψη (Σακχαρομύκητες και βακτήρια)

Εμφανίζεται κατά την περίοδο ωρίμανσης των σταφυλιών.

Παρατηρείται κυρίως σε αμπέλια που δεν έγινε σωστή αντιμετώπιση εχθρών και ασθενειών. Μεταδίδεται από την κοινή δροσόφιλα (μύγα του ξυδιού). Να γίνεται καθαρισμός των προσβεβλημένων ραγών και ψεκασμός με ένα κατάλληλο εντομοκτόνο.

Για την αντιμετώπιση του εντόμου συνιστάται επέμβαση με μία πυρεθρίνη.


 Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων

 

[ad_2]

Επίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι η Farmacon

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ