[ad_1]
Καλλιέργεια Γεράνι Λίγα Λόγια
Το γεράνι με λατινική ονομασία Pelargonium zonale είναι ποώδες καλλωπιστικό φυτό. Κατάγονται από τη Νότια Αφρική. Υπάρχουν διάφορα είδη, πολλές ποικιλίες και πολύ περισσότερα υβρίδια. Σε αυτά κατατάσσονται φυτά γνωστά όπως τα κοινά γεράνια, πελαργόνια και βαμβακούλες.
Kingdom: | Plantae |
Clade: | Tracheophytes |
Clade: | Angiosperms |
Clade: | Eudicots |
Clade: | Rosids |
Order: | Geraniales |
Family: | Geraniaceae |
Genus: | Pelargonium |
Species: | P. zonale |
Το ύψος κυμαίνεται από 10 εκατοστά, για νάνες ποικιλίες, έως και 1,5 μέτρο. Τα φύλλα είναι απλά, με μακριούς μίσχους. Τα άνθη απαντούν σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Η άνθηση διαρκεί για 6 περίπου μήνες, από αρχές Μαίου έως και τέλος φθινοπώρου. Καλλιεργούνται πολύ εύκολα, χωρίς απαιτήσεις. Συναντώνται φυτεμένα στο έδαφος ή σε φυτοδοχεία, μεμονωμένα ή ομαδικά για σχηματισμό παρτεριών, ενώ δημιουργούν όμορφους συνδυασμούς με τον χλοοτάπητα. Τα γεράνια ευδοκιμούν σε οποιοδήποτε τύπο εδάφους, ακόμα και σε βαριά αργιλώδη εδάφη, αρκεί το χώμα να έχει καλή αποστράγγιση.

Ανάγκες σε άρδευση και λίπανση
Το γεράνι χρειάζεται τακτικό πότισμα για να μας δώσει συνεχή ανθοφορία, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Για τα γεράνια που έχουμε φυτέψει σε γλάστρες, φροντίζουμε να αφήνουμε το χώμα να ξεραίνεται πριν ποτίσουμε, καθώς και να αδειάζουμε το νερό που περισσεύει στο πιάτο της γλάστρας. Για να ενισχύσουμε την ανθοφορία του γερανιού, χρησιμοποιούμε λίπασμα για ανθοφόρα φυτά, υγρό ή κοκκώδες κάθε 20-30 ημέρες από τις αρχές της άνοιξης μέχρι το τέλος του φθινοπώρου. Είναι σημαντικό να αφαιρούμε συχνά τα ξεραμένα λουλούδια του γερανιού, για όλη τη διάρκεια της ανθοφορίας του, προκειμένου να βοηθήσουμε το γεράνι να παράγει καινούργια άνθη.
Γιάννης Διβανές
Γεωπόνος MSc
i-CON.SHARE
- Καλλιέργεια Γεράνι Λίγα Λόγια
- Καλλιέργεια Αβοκάντο και Καλλιεργητικές Τεχνικές
- Οι Κυριότερες Ποικιλίες Φακής
- Ινδία: Απαγορεύει τα Φυτοφάρμακα 100% σε Βιολογικές Καλλιέργειες
- Βιολέτα: Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε

The post Καλλιέργεια Γεράνι Λίγα Λόγια appeared first on Agravia.