Καλλιέργεια Σκυλάκι ή Antirrhinum Majus Λίγα Λόγια | Agravia

0
552

Καλλιέργεια Σκυλάκι ή Antirrhinum Majus Λίγα Λόγια

Σκυλάκι ή Antirrhinum majus είναι το όνομα του οφείλεται στα άνθη του, που όταν πιέζονται ανοίγουν και σχηματίζουν ένα σχήμα, το οποίο ομοιάζει με τα σαγόνια ενός σκύλου.

Kingdom: Plantae
Angiosperms
Eudicots
Asterids
Order: Lamiales
Family: Plantaginaceae /
Veronicaceae[1]
Genus: Antirrhinum
Species: A. majus

Το αντίρρινο ή αλλιώς σκυλάκι είναι πολυετές φυτό που συνήθως καλλιεργείται ως ετήσιο. Κατάγεται από τις χώρες της Μεσογείου. Έχουν δημιουργηθεί πολλές ποικιλίες με διάφορα χαρακτηριστικά.

Το σκυλάκι καλλιεργείται μέσω του σπόρου. Σπέρνεται είτε στις αρχές του φθινοπώρου, είτε στις αρχές της άνοιξης. Για ν’ αναπτυχθεί χρειάζεται άφθονο ήλιο, καλά στραγγιζόμενο και δουλεμένο έδαφος. Μερικές ποικιλίες του μπορούν να ευδοκιμήσουν ακόμη και σε γλάστρες.

Το ύψος του φυτού ποικίλει από 15-120 εκατοστά αναλόγως της ποικιλίας. Έχει πλούσια βλάστηση και μέτρια ανάπτυξη. Τα φύλλα του είναι λογχοειδή και αντίθετα. Τα άνθη του είναι ιδιαίτερα ελκυστικά. Αναπτύσσονται σε ταξιανθία στάχυ και υπάρχουν σε πολλά χρώματα όπως κίτρινο, κόκκινο, πορτοκαλί, λευκό και άλλα. Ανθίζει από τα μέσα της άνοιξης έως και το τέλος καλοκαιριού.

Απαιτήσεις σε άρδευση και λίπασμα

Τα σκυλάκια έχουν σημαντικές απαιτήσεις ως προς το νερό και θέλουν συχνό πότισμα, κάθε 2-3 μέρες. Ειδικά τους θερμούς καλοκαιρινούς μήνες, ίσως χρειαστεί καθημερινό πότισμα για τα σκυλάκια. Σχετικά με τη λίπανση, τα σκυλάκια που είναι φυτεμένα στο έδαφος, έχουν μέτριες απαιτήσεις και θα χρειαστούν λίπανση κάθε δυο μήνες από την άνοιξη ως το φθινόπωρο. Όμως, αν καλλιεργείτε τα σκυλάκια σε γλάστρες ή ζαρντινιέρες, οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες, και θα πρέπει να τα λιπαίνετε μια φορά τον μήνα από την άνοιξη ως τέλη φθινοπώρου.

Το σκυλάκι είναι ένα φυτό με καλλωπιστική αξία. Χρησιμοποιείται κυρίως στην κηποτεχνία για φύτευση παρτεριών, για τη δημιουργία ανθισμένων νησίδων σε συστάδες ή κατά σειρά μέσα σε χλοοτάπητες ή για φύτευση γλαστρών και ζαρντινιερών. Επίσης χρησιμοποιείται σε βραχόκηπους και οι χαμηλές ποικιλίες του δημιουργούν όμορφες μπορντούρες.

We-Love-Cherry-Banner
We-Love-Cherry

The post Καλλιέργεια Σκυλάκι ή Antirrhinum Majus Λίγα Λόγια appeared first on Agravia.

Επίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι η Agravia

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ