Καλλιεργητικές Εργασίες Αυγούστου | Agravia

0
357

Ο πιο γευστικός μήνας!

Οι δενδροκομικές εργασίες γενικά είναι ελάχιστες, με σημαντικότερη αυτή της συγκομιδής όψιμων καρπών και σταφυλιών.

Σε γενικές γραμμές οι καλλιεργητικές εργασίες που ολοκληρώνονται κατά τον Αύγουστο είναι:

Ποτίσματα, τα οποία όμως βαθμηδόν πρέπει να λιγοστεύουν για όσα δένδρα έχει τελειώσει η συγκομιδή, ενώ πρέπει να συνεχίζονται τακτικά για αυτά που βρίσκονται σε καρποφορία. Πάντως, κατά την εποχή αυτή πρέπει να αποφεύγεται η απότομος διακοπή ή κατάχρησης των ποτισμάτων, διότι οι καρποί σκίζονται λόγω της ακανόνιστης ροής νερού (φυσιολογική ανωμαλία σχίσιμο καρπών).

Καταπολέμηση εχθρών και ασθενειών για τις καλλιέργειες που δεν έχουν συλλεχθεί ακόμα οι καρποί. Σημαντική είναι η καταπολέμηση όμως και στα οπωροφόρα που έχουν συλλεχθεί οι καρποί έτσι ώστε να μην έχουμε υπολείμματα στο χωράφι μας για την επόμενη καλλιεργητική σεζόν.

Σημαντικό είναι να πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες μετασυλλεκτικές καλλιεργητικές τεχνικές για τα οπωροφόρα. Είναι σημαντική περίοδος γιατί πραγματοποιείται και η δημιουργία των καρποφόρων/βλαστοφόρων οφθαλμών. Σωστή θρέψη – λίπανση και φυτοπροστασία θα φανεί στην επόμενη καλλιεργητική περίοδο.

Τέλος έχει αρχίσει η συγκομιδή του καλαμποκιού όπως επίσης συνεχίζεται και στις υπόλοιπες καλοκαιρινές καλλιέργειες π.χ. καρπούζι & πεπόνι.

We Love Kiwi Banner
We Love Kiwi

The post Καλλιεργητικές Εργασίες Αυγούστου appeared first on Agravia.

Επίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι η Agravia

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ