Nemasys® & Nemaslug® – Φυσικός, ασφαλής και αποτελεσματικός έλεγχος Εντόμων και Λειμάκων Αγρού και Κήπου | Farmacon

0
58

[ad_1]

Nemasys® & Nemaslug® - Φυσικός, ασφαλής και αποτελεσματικός έλεγχος Εντόμων και Λειμάκων Αγρού και Κήπου
Οι ωφέλιμοι νηματώδεις επιτίθενται και σκοτώνουν στοχευμένα τα έντομα και τους λείμακες του κήπου. Είναι φιλικοί προς το περιβάλλον, ασφαλείς για τα παιδιά, τα κατοικίδια και την άγρια πανίδα.

TI EINAI

Τι είναι οι νηματώδεις και πώς δρουν;

Οι νηματώδεις είναι μικροσκοπικά σκουλήκια που προϋπάρχουν στο έδαφος. Οι ωφέλιμοι νηματώδεις επιτίθενται και σκοτώνουν στοχευμένα τα έντομα και τους λείμακες του κήπου. Είναι φιλικοί προς το περιβάλλον, ασφαλείς για τα παιδιά, τα κατοικίδια και την άγρια πανίδα.

Οι ερευνητές απομόνωσαν τους νηματώδεις που ελέγχουν συγκεκριμένους εχθρούς του κήπου, όπως ο γυμνοσάλιαγκας, ο οτιόρρυγχος, η άσπρη προνύμφη, η προνύμφη της μύγας γερανού, οι κάμπιες, η καρποκάψα και άλλα. Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής μας στο Ηνωμένο Βασίλειο παράγουν δισεκατομμύρια νηματώδεις σε μορφή που επιτρέπει την εύκολη χρήση τους από τους καλλιεργητές.

PWS DROYN

Πώς δρουν οι νηματώδεις:

Οι νηματώδεις εφαρμόζονται με τα συμβατικά διαθέσιμα μέσα ψεκασμού (με ψεκαστήρες πλάτης ή μηχανοκίνητους), είτε με ριζοπότισμα, είτε με λάστιχο κήπου, είτε με ποτιστήρι χρησιμοποιώντας πάντα σχετικά χαμηλή πίεση (>10 bar ή ατμόσφαιρες) ( 1 ). Μετά την εφαρμογή, οι ειδικά επιλεγμένοι νηματώδεις μας, επιτίθενται στην προνύμφη του εντόμου και στον λείμακα (γυμνοσάλιαγκα), εισερχόμενοι από τα φυσικά ανοίγματα του σώματος ή διεισδύοντας απευθείας στη μεμβράνη του εχθρού.

Εφόσον βρεθούν στο εσωτερικό του, απελευθερώνουν βακτήρια που εμποδίζουν τον εχθρό να τραφεί, με αποτέλεσμα να το σκοτώνουν αμέσως ( 3 ).

Αλλά δε σταματούν εκεί. Οι νηματώδεις αναπαράγονται στο εσωτερικό του νεκρού εντόμου ή λείμακα ( 4 ) και απελευθερώνουν μια νέα γενιά από «πεινασμένους» νηματώδεις, οι οποίοι διασκορπίζονται για να επιτεθούν σε άλλα έντομα ή λείμακες ( 5 ).

Όταν οι νηματώδεις δεν μπορούν πια να βρουν κανέναν εχθρό-ξενιστή πεθαίνουν σταδιακά, επιστρέφοντας στον αρχικό τους πληθυσμό ( 6 ). Όσο περισσότεροι εχθροί υπάρχουν, τόσο βελτιώνεται η απόδοση των νηματωδών.

Nemaslug®

Για το βιολογικό έλεγχο του γυμνοσάλιαγκα

Οι γυμνοσάλιαγκες μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στον κήπο σας. Το υγρό κλίμα παρέχει το ιδανικό περιβάλλον που επιτρέπει στους γυμνοσάλιαγκες να αναπαράγονται ταχύτατα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Γνωρίστε το παράσιτό σας:

Υπάρχουν δύο αλληλεπικαλυπτόμενες γενεές, με περίοδο αιχμής της ωοτοκίας τον Μάρτιο-Απρίλιο και το Σεπτέμβριο-Οκτώβριο.

Κάθε γυμνοσάλιαγκας γεννά περίπου 300 αυγά τμηματικά, έως και 50 κάθε φορά, σε ρωγμές μέσα στο έδαφος.

Τα αυγά του γυμνοσάλιαγκα είναι ελαφρώς ωοειδή στο σχήμα, λευκού χρώματος και έχουν διάμετρο 2-3 mm.

Τα αυγά εκκολάπτονται σε 3 εβδομάδες την άνοιξη, ενώ τα αυγά που γεννιούνται το φθινόπωρο, προκειμένου να εκκολαφθούν μπορούν να περιμένουν και καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

Οι νεαροί γυμνοσάλιαγκες έχουν την τάση να παραμένουν κάτω από το έδαφος και να αναπτύσσονται χωρίς να είναι ορατοί.

Οι γυμνοσάλιαγκες αναπαράγονται με τέτοια γονιμότητα, που υπολογίζεται ότι κάθε κυβικό μέτρο εδάφους περιέχει κατά μέσο όρο έως και 200 γυμνοσάλιαγκες. Με τα 25.000 δόντια τους, αποδεκατίζουν τα τρυφερά φυτά, τρώγοντας κάθε μέρα το διπλάσιο του σωματικού τους βάρους.

Το Nemaslug®, Φυσικό όπλο κατά του γυμνοσάλιαγκα, μέρος της σειράς Nemaslug®, αποτελεί μια απλή λύση για τον έλεγχο του γυμνοσάλιαγκα στον κήπο σας και είναι ασφαλές για παιδιά, κατοικίδια και άγρια πανίδα. Τακτικές εφαρμογέςτου Nemaslug® κάθε έξι εβδομάδες, είναι ο καλύτερος τρόπος να κρατάτε μακριά τους γυμνοσάλιαγκες καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Το Nemaslug® διατίθεται σε 12 εκ. & 30 εκ. για εφαρμογή σε 240 τ.μ. και 600 τ.μ.

NEMASLUG SYSKEYASIA

NEMASLUG

GYMNOPSALLIAGKAS


Nemasys® L

Για το βιολογικό έλεγχο του oτιόρυγχου

Ο οτιόρρυγχος είναι σκαθάρι, με μακρύ και λεπτό ρύγχος και μήκος περίπου 8-14mm. Η μεγαλύτερη ζημιά στο φυτό προκαλείται, όχι τόσο από τα ενήλικα έντομα, αλλά από τις προνύμφες. Παραμένουν αόρατες στο έδαφος και τρέφονται με τις ρίζες του φυτού αποκόπτοντας το ζωτικό σύστημα υποστήριξής του.

Γνωρίστε το παράσιτό σας:

► Ο οτιόρρυγχος δεν μπορεί να πετάξει, αλλά περπατάει σχεδόν 5 χλμ. το χρόνο.

► Όλα τα ενήλικα έντομα είναι θηλυκά και γεννούν εκατοντάδες λευκά αυγά, με διάμετρο περίπου 0,8 mm. Όταν ωριμάζουν, παίρνουν γρήγορα ένα καφέ χρώμα.

► Συχνά, τα αυγά τους συγχέονται με σβόλους λιπασμάτων βραδείας αποδέσμευσης, εξαιτίας του χρώματος και του μικρού τους μεγέθους.

► Τα αυγά εκκολάπτονται σε προνύμφες που μοιάζουν με το σχήμα του γράμματος ‘C’, έχουν μικρό κεφάλι, και δεν έχουν πόδια. Οι προνύμφες τρέφονται και μεγαλώνουν προς το τέλος του καλοκαιριού και το φθινόπωρο.

► Στη συνέχεια, οι προνύμφες σταματούν να τρέφονται και μεταμορφώνονται σε νύμφες (κατά τη διάρκεια του Μαΐου) και έπειτα εκκολάπτονται γρήγορα σε ενήλικες. Και ο κύκλος συνεχίζεται κατ’ αυτόν τον τρόπο.

► Τα ενήλικα έντομα ξεπροβάλλουν από το έδαφος στις αρχές του καλοκαιριού (Ιούνιο) και γεννούν αμέσως τα αυγά τους, ξεκινώντας από την αρχή αυτόν τον ετήσιο κύκλο ζωής.

Το Nemasys® L φυσικό όπλο κατά του Οτιόρρυγχου αποτελεί μια απλή λύση για την καταπολέμηση του οτιόρρυγχου στον κήπο σας ή τον αγρό σας και είναι ασφαλές για τα παιδιά, τα κατοικίδια και την άγρια πανίδα. Οι νηματώδεις επιτίθενται στις προνύμφες του οτιόρρυγχου ενώ είναι ακόμα στο έδαφος.

Τακτικές εφαρμογές του Nemasys®φυσικό όπλο κατά του Οτιόρρυγχου κάθε τέσσερεις εβδομάδες, είναι ο καλύτερος τρόπος να κρατάτε μακριά τους οτιόρρυγχους καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Το Nemasys® L φυσικό όπλο κατά του οτιόρρυγχου διατίθεται σε συσκευασίες 6εκ., 50 εκ. και 250 εκ. για εφαρμογή από 6 τ.μ. έως 10 στρ.

NEMASYS L SYSK

NEMASYS L

OTIORYGXOS

 

Nemasys® C και Nemasys® F για τη διαχείριση ενός μεγάλου εύρους προνυμφών εντόμων

Μύγα του καρότου και του λάχανου, μύγα γερανός, αγρότιδα, μύγα του κρεμμυδιού, σκιαρίδα, κάμπιες, οπλοκάμπη φραγκοστάφυλου, θρίπες, καρποκάψα. Αυτά τα παράσιτα αποτελούν πρόκληση για τον κάθε αγρότη και ειδικότερα για όσους παράγουν φρούτα και λαχανικά.

Τρέφονται με ρίζες και φύλλα και μπορούν να αδυνατίσουν και να σκοτώσουν το φυτό. Η μύγα του καρότου γεννά τα αυγά της κοντά στα φυτά (π.χ.: παστινάκη, σέλινο, σελινόριζα και μαϊντανό), και όταν οι προνύμφες εκκολάπτονται ανοίγουν τρύπες στα λαχανικά, αφήνοντάς τα μη βρώσιμα και καθιστώντας το αδύνατον να αποθηκευτούν. Η μύγα του καρότου επιτίθεται σε όλα τα κραμβοειδή, όπως λάχανο, κουνουπίδι, μπρόκολο, μπρόκολο καλαβρίας, λαχανάκι Βρυξελλών, λαχανίδα, καθώς και σε ριζώδη λαχανικά, όπως γογγύλι, γουλί και ραπανάκι.

Επίσης, επιτίθενται και σε διακοσμητικά φυτά όπως βιολέτα, άλυσσο και ερύσιμο. Η προνύμφη της μύγας γερανού (κυρίως παράσιτο γρασιδιού) μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα σε έδαφος που ήταν προηγουμένως επιφάνεια με γρασίδι ή γήπεδο, καθώς έπειτα τρέφεται με τις ρίζες των λαχανικών. Χρησιμοποιήστε τα προϊόντα Nemasys® C και Nemasys® F στοχεύοντας ενάντια σε ένα μεγάλο εύρος εντομολογικών προσβολών. Εφαρμόζονται ιδανικά ως μέρος προγράμματος για τον έλεγχο των μετέπειτα σταδίων της επώασης.

Αντιμετωπίστε αυτά τα παράσιτα τους μήνες:

 Μύγα του καρότου και του λάχανου, μύγα γερανός, αγρότιδα, μύγα του κρεμμυδιού

  Σκιαρίδα, κάμπιες, οπλοκάμπη φραγκοστάφυλου, θρίπες

► Καρποκάψα

 

NEMASYS C F

NEMASYS CF


Nemasys® C

Για το βιολογικό έλεγχο προνυμφών εντόμων

Εντομοπαθογόνοι νηματώδεις για τον βιολογικό έλεγχο:

► της καρπόκαψας της μηλιάς (Cydia pomonella)

► της ροδακινιάς (Grapholita molesta)

► των προνυμφικών και νυμφικών σταδίων του σκαθαριού των πεύκων (Hylobius abietis)

► της κάμπιας (Noctuidae), συμπεριλαμβανομένων των: Spodoptera spp., Chrysodeixis chalcites, Mamestra brassicae, Duponchelia fovealis

► του κρεμμυδοφάγου (Gryllotalpa gryllotalpa) των προνυμφικών σταδίων των μυγών (shore flies – Ephydridae)

► του κόκκινου σκαθαριού/ρυγχοφόρου (Rhynchophorus ferrugineus) και

► της πεταλούδας (Paysandisia archon) των φοινικοειδών

Το Nemasys®C διατίθεται σε συσκευασίες για εφαρμογή σε 60m2 ή 16 δένδρα.

NEMASYS C SYSK

NEMASYS C

NEMASYS C F 2


Nemasys® F

Για το βιολογικό έλεγχο του θρίπα, των σκιαρίδων, της λυριόμυζας και της τούτα

Εντομοπαθογόνοι νηματώδεις για την προστασία κηπευτικών θερμοκηπίου και αγρού με βιολογικό έλεγχο των:

► του θρίπα (Frankliniella accidentalis, Thrips tabacci),

► των σκιαρίδων (Sciara hemerobioides)

► της λυριόμυζας (Liriomisa spp.) και 

► των υπονομευτών,

► της τούτα (Tuta absoluta)

Το Nemasys® F φυσική καταπολέμηση μύγας γερανού (προνύμφη) διατίθεται σε συσκευασίες 50 εκ. και 250 εκ. για εφαρμογή από 16 τ.μ. έως 2.000 στρ.

NEMASYS F SYSK

NEMASYS F MHNES

NEMASYS F


Nemasys® H

Για το βιολογικό έλεγχο του οτιόρυγχου, του θρίπα και της μηλολόνθης

Η άσπρη προνύμφη είναι υπόλευκου χρώματος, έχει μήκος περίπου 15χιλ. και έχει διακριτά πόδια (σε αντίθεση με την προνύμφη του οτιόρρυγχου). Η μηλολόνθη ξεπροβάλλει από επιφάνειες με γρασίδι και γεννά αυγά που εκκολάπτονται σε προνύμφες. Το χειμώνα σκάβουν πιο βαθιά στο έδαφος και παραμένουν σε αδράνεια μέχρις ότου βγουν στην επιφάνεια την άνοιξη, όπου εμφανίζονται ως σκαθάρια.

Η άσπρη προνύμφη επιτίθεται στις ρίζες του γρασιδιού, με αποτέλεσμα να επιβραδύνεται η ανάπτυξή του και να δημιουργούνται κίτρινες κηλίδες.

Το γρασίδι ξεριζώνεται εύκολα, με λίγες ή χωρίς καθόλου ρίζες. Άγρια ζώα όπως πουλιά, αλεπούδες και ασβοί μπορεί να προκαλέσουν ζημιές στις καλλιέργειες, καθώς σκάβουν αναζητώντας τις προνύμφες.

Το Nemasys® H, φυσικό όπλο κατά της άσπρης προνύμφης εφαρμόζεται όταν προκαλείται η ζημιά το φθινόπωρο, μειώνοντας τον πληθυσμό των προνυμφών.

Nemasys® H φυσικό όπλο κατά της άσπρης προνύμφης διατίθεται σε συσκευασίες για 50 εκ. και 250 εκ. για εφαρμογή από 50 τ.μ. έως 10 στρ.

NEMASYS H SYSK

NEMASYS H MHNES

 


Τρόποι Εφαρμογής Nemaslug® & Nemasys®

NEMASLUG LOGO

DIABROXH

Διαβροχή στο έδαφος

► Να γίνεται εφαρμογή θεραπευτικά, δηλαδή να υπάρχει ήδη παρουσία γυμνοσάλιαγκα.

► Θερμοκρασιακό εύρος: 5-30ο C για τουλάχιστον 2 εβδομάδες μετά την εφαρμογή.

► Το χώμα πρέπει να παραμείνει νωπό.

► Αποφύγετε εφαρμογές σε περιόδους έντονης ηλιοφάνειας. Προτιμήστε τις βραδινές ώρες.

► Συνιστάται εφαρμογή με πότισμα, ιδιαίτερα εάν τα φυτά έχουν πυκνό φύλλωμα. Εάν δεν είναι εφικτό, εφαρμογή με ψεκασμό και άμεσο ξέπλυμα για να φτάσει το σκεύασμα στις ρίζες.

► Η δράση του Nemaslug® στο έδαφος συνεχίζεται για 6 βδομάδες.

Οι επαναληπτικές εφαρμογές που θα χρειαστούν εξαρτώνται από το ύψος της προσβολής και συνίσταται να γίνονται κάθε 2-6 εβδομάδες.

NEMASYS LOGO

PSAKASTHRES

Για εφαρμογή με επινώτιους ψεκαστήρες

► Σε ένα καθαρό κουβά/δοχείο προσθέστε μια συσκευασία 50 εκ. νηματωδών Nemasys® L σε 10 λίτρα νερό ανακινήστε το διάλυμα καλά και διαλύστε περαιτέρω:

► Για αγρό ή έδαφος χρησιμοποιείστε 1 μέρος του διαλύματος + 19 μέρη νερό.

► Για γλάστρες χρησιμοποιείστε 1 μέρος του διαλύματος + 39 μέρη νερό.

Ανακινήστε το διάλυμα συνεχώς και εφαρμόστε άμεσα 4 λίτρα/ τμ.

POTISMA

Για εφαρμογή με το σύστημα ποτίσματος

► Να εναλλάσσετε συνεχώς τους τομείς ποτίσματος στον αγρό ή το θερμοκήπιο.

► Αφήστε αρκετή ώρα ώστε το διάλυμα να φτάσει στην περιοχή που θέλετε να κάνετε την εφαρμογή.

► Στο τέλος διοχετεύστε αρκετό νερό ώστε να κάνετε έκπλυση των νηματωδών που βρίσκονται στους σωλήνες ποτίσματος.

► Συμβουλευτείτε τον προμηθευτή του συστήματος στάγδην άρδευσης που χρησιμοποιείτε για την καταλληλότητά του.

Προϋποθεσεις για την επιτυχή εφαρμογή

► Να γίνεται εφαρμογή θεραπευτικά, δηλαδή να υπάρχει ήδη παρουσία /προσβολή οτιόρυγχου.

► Θερμοκρασιακό εύρος: 5-30ο C για τουλάχιστον 2 εβδομάδες μετά την εφαρμογή.

► Το χώμα πρέπει να παραμείνει νωπό.

► Συνιστάται εφαρμογή με πότισμα, ιδιαίτερα εάν τα φυτά έχουν πυκνό φύλλωμα. Εάν δεν είναι εφικτό, εφαρμογή με ψεκασμό και άμεσο ξέπλυμα για να φτάσει το σκεύασμα στις ρίζες.

► Για τις φράουλες, πότισμα κατευθείαν στη ρίζα κάθε φυτού.

NEMASYS C LOGO

PSEKASMOS FYLLWMATOS

Ψεκασμός φυλλώματος

► Εφαρμόστε από την πρώτη παρουσία του φυτοφάγου.

► Εφαρμόστε κατά τις βραδινές ώρες ή σε σκιά.

► Εφαρμόστε απευθείας σε όλες τις κάμπιες. Τα φυτοφάγα που δεν θα ψεκαστούν, δεν θα καταπολεμηθούν αποτελεσματικά.

► Ο όγκος διαλύματος πρέπει κυμαίνεται από 100-300 λίτρα υγρού/στρέμμα, ανάλογα το έντομο στόχο, ώστε να μην υπάρχει απορροή. Η απορροή συντελεί στην απομάκρυνση των εντομοπαθογόνων νηματωδών από το φύλλο με συνέπεια να μειώνεται η αποτελεσματικότητα.

► Ανάλογα με την έκταση της προσβολής, επαναλάβετε την εφαρμογή κάθε 5-7 ή 7-14 μέρες.

DIABROXH

Διαβροχή στο έδαφος

► Εφαρμόστε από την πρώτη παρουσία του φυτοφάγου.

► Μπορείτε να εφαρμόσετε με το σύστημα ποτίσματος αρκεί να αφαιρεθούν τα φίλτρα.

► Εφαρμόστε κατά τις βραδινές ώρες ή σε σκιά.

► Διαβρέξτε ελαφρώς το έδαφος πριν την εφαρμογή.

► Διατηρήστε την υγρασία του εδάφους για δύο βδομάδες μετά την εφαρμογή.

► Ο όγκος διαλύματος πρέπει να είναι 300 λίτρα / στρέμμα ώστε οι εντομοπαθογόνοι νηματώδεις να διεισδύσουν σε βάθος και να μπορούν να κινηθούν προς τις προνύμφες των λεπιδοπτέρων.

► Ανάλογα με την έκταση της προσβολής, επαναλάβετε την εφαρμογή κάθε 5-7 ή 7-14 μέρες.

FOINIKOEIDH

Διαβροχή κορμού (φοινικοειδή)

► Εφαρμόστε από την πρώτη παρουσία του φυτοφάγου.

► Εφαρμόστε κατά τις βραδινές ώρες ή σε σκιά.

► Εφαρμόστε απευθείας σε όλες τις κάμπιες. Τα φυτοφάγα που δεν θα ψεκαστούν, δεν θα καταπολεμηθούν αποτελεσματικά.

► Όγκος διαλύματος: 20 λίτρα / φοίνικα, ώστε να μην υπάρχει απορροή. Η απορροή συντελεί στην απομάκρυνση των εντομοπαθογόνων νηματωδών από το φύλλο με συνέπεια να μειώνεται η αποτελεσματικότητα.

► Ανάλογα με την έκταση της προσβολής, μπορεί να χρειαστείτε μία (1) μόνο εφαρμογή ή να επαναλάβετε την εφαρμογή κάθε 6-8 εβδομάδες.

 

NEMASYS F LOGO

POTISMA

Για εφαρμογή με το σύστημα ποτίσματος

► Θερμοκρασιακό εύρος: 10-30ο C.

► Να εναλλάσσετε συνεχώς τους τομείς ποτίσματος στον αγρό ή το θερμοκήπιο.

► Αφήστε αρκετή ώρα ώστε το διάλυμα να φτάσει στην περιοχή που θέλετε να κάνετε την εφαρμογή.

► Στο τέλος διοχετεύστε αρκετό νερό ώστε να κάνετε έκπλυση των νηματωδών που βρίσκονται στους σωλήνες ποτίσματος.

► Ποτίστε αμέσως μετά την εφαρμογή ώστε να καταβυθίσετε και να διασπείρετε τους νηματώδεις μέσα στο έδαφος στην περιοχή της ριζόσφαιρας.

► Συμβουλευτείτε τον προμηθευτή του συστήματος στάγδην άρδευσης που χρησιμοποιείτε για την καταλληλότητα.

► Το Nemasys®F όταν εφαρμόζεται στο έδαφος δρα περίπου για 2-6 εβδομάδες ανάλογα με τον όγκο του εδάφους και την πίεση προσβολής.

PSEKASMOS FYLLWMATOS

Για εφαρμογή με ψεκασμό φυλλώματος

► Σε ένα καθαρό κουβά/δοχείο προσθέστε μια συσκευασία νηματωδών Nemasys® F σε 10 λίτρα νερό ανακινήστε το διάλυμα καλά.

► Προσθέστε το διάλυμα στο δοχείο του ψεκαστικού και διαλύστε περαιτέρω ανάλογα με την δοσολογία παραπάνω.

► Ανακινήστε το διάλυμα συνεχώς και εφαρμόστε άμεσα. Χρειάζεται καλή διαβροχή και στις 2 επιφάνειες των φύλλων χωρίς απορροή και διατήρηση της υγρασίας στα φύλλα τουλάχιστον για τις επόμενες 2 ώρες.

► Για τον έλεγχο της Tuta absoluta, εφαρμόστε με δόση ανά στρέμμα, τέτοια ώστε να καλύπτονται τα κατώτερα 2/3 του φυλλώματος, για άμεσο αποτέλεσμα.

NEMASYS F LOGO

PSAKASTHRES

Για εφαρμογή με επινώτιους ψεκαστήρες

Σε ένα καθαρό κουβά/δοχείο προσθέστε μια συσκευασία 50 εκ. νηματωδών Nemasys®H σε 10 λίτρα νερό ανακινήστε το διάλυμα καλά και διαλύστε περαιτέρω:

Για αγρό ή έδαφος χρησιμοποιείστε 1 μέρος του διαλύματος + 19 μέρη νερό.

Για γλάστρες χρησιμοποιείστε 1 μέρος του διαλύματος + 39 μέρη νερό.

Ανακινήστε το διάλυμα συνεχώς και εφαρμόστε άμεσα 4 λίτρα/τ.μ.

POTISMA

Για εφαρμογή με το σύστημα ποτίσματος

Να εναλλάσσετε συνεχώς τους τομείς ποτίσματος στον αγρό ή το θερμοκήπιο.

Αφήστε αρκετή ώρα ώστε το διάλυμα να φτάσει στην περιοχή που θέλετε να κάνετε την εφαρμογή.

Στο τέλος διοχετεύστε αρκετό νερό ώστε να κάνετε έκπλυση των νηματωδών που βρίσκονται στους σωλήνες ποτίσματος.

Συμβουλευτείτε τον προμηθευτή του συστήματος στάγδην άρδευσης που χρησιμοποιείτε για την καταλληλότητα του.

Προϋποθέσεις για την επιτυχή εφαρμογή

Να γίνεται εφαρμογή θεραπευτικά, δηλαδή να υπάρχει ήδη παρουσία / προσβολή οτιόρυγχου.

Θερμοκρασιακό εύρος: 12-30ο C για τουλάχιστον 2 εβδομάδες μετά την εφαρμογή.

Το χώμα πρέπει να παραμείνει νωπό.

Συνιστάται εφαρμογή με πότισμα, ιδιαίτερα εάν τα φυτά έχουν πυκνό φύλλωμα. Εάν δεν είναι εφικτό, εφαρμογή με ψεκασμό και άμεσο ξέπλυμα για να φτάσει το σκεύασμα στις ρίζες.

Για τις φράουλες, πότισμα κατευθείαν στη ρίζα κάθε φυτούγια την αποφυγή runoff.

 SEIRA


 Logo HorizontaL TRANSPARENT 400px

[ad_2]

Επίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι η Farmacon

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας εδώ