Ποια είναι η Μύγα του Καρότου | Agravia

0
569

Ποια είναι η Μύγα του Καρότου

Μύγα του Καρότου

Ποια είναι η μύγα του καρότου ?

Η μύγα του καρότου (Psila Rosae) κατατάσσεται στα δίπτερα έντομα. Είναι μαύρες γυαλιστερές ή καφέ μύγες με κιτρινωπά πόδια, και ιριδίζοντα φτερά. Το μήκος τους δε ξεπερνάει τα 8 χιλιοστά και το άνοιγμα των φτερών τους τα 13 χιλιοστά. Οι προνύμφες είναι κρεμώδεις κίτρινες, κωνικά σκουλήκια, μήκους έως 9 mm και βρίσκονται κυρίως σε σήραγγες μέσα στους βολβούς των καρότων. Τα αυγά τους είναι λευκά και με μήκος μικρότερο των 0.5 χιλιοστών.

Μετά την εκκόλαψη τους τα  αυγά τοποθετούνται ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, και τα σκουλήκια της μύγας του καρότου αρχικά τρώνε ριζικά τριχίδια πριν από την είσοδο τους στο βολβό. Τα σκουλήκια δημιουργούνε σήραγγές οι οποίες είναι μεταχρωματίζονται με σκουριασμένο καφέ χρώμα το οποίο κάνει το προϊόν μη εμπορικό. Στα φυτά σπάνια δημιουργούνται προβλήματα έτσι ώστε να πεθάνουν, αλλά οι βολβοί συχνά παραμορφώνονται. Τραυματισμοί στις ρίζες μπορούν στη συνέχεια να επιτρέψουν την είσοδο παθογόνων οργανισμών που έχει ως αποτέλεσμα τη μόλυνση του προϊόντος. Μετά τη συγκομιδή, τα σκουλήκια μπορούν ακόμα να τρέφονται και να αναπτύσσονται στο εσωτερικό των κονδύλων.

Για να προστατέψετε τη καλλιέργεια σας, λόγο του ότι δεν υπάρχει εγκεκριμένα φάρμακο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που να καταπολεμά τον εχθρό, αν παρουσιαστεί πρόβλημα στη καλλιέργεια σας, την επόμενη καλλιεργητική περίοδο φυτέψτε τα φυτά σε διαφορετική τοποθεσία από εκείνη όπου τα μολυσμένα φυτά είχαν αναπτυχθεί προηγουμένως και καλύψτε τα σπορόφυτα με εδαφοκάλυψη πριν εμφανιστούν τα φυτά. Καθαρίστε και πετάξτε τυχόν φυτά που μπορεί να βρίσκονται γύρω από τις θέσεις όπου βρίσκονται τα καρότα. Η τοποθέτηση παγίδων και η παρακολούθηση της γεννεάς του εντόμου θα βοηθήσει έτσι ώστε οι σπορές σας να γίνονται σε διαφορετικό χρόνο από το καθορισμένο που πετάει το ενήλικο.

The post Ποια είναι η Μύγα του Καρότου appeared first on Agravia.

Επίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι η Agravia

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ