Στιγμές από την Argus Europe Fertilizer 2018 που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα | Farmacon

0
411

[ad_1]

Στιγμές από την Argus Europe Fertilizer 2018 που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα

Στις 24 -26 Οκτωβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε από την Argus Europe μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις στον κλάδο των λιπασμάτων και θρέψης φυτών στην Αθήνα, που υποστηρίχτηκε και από το ΣΠΕΛ.

Συμμετείχαν πάνω από 400 εταιρίες από 60 χώρες, όπου στελέχη και αντιπρόσωποι εταιρειών, εκπρόσωποι της ερευνητικής και επιστημονικής κοινότητας, καθώς και διεθνών και ευρωπαϊκών φορέων συζήτησαν και ανέλυσαν θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

Η Ευρωπαϊκή αυτή διοργάνωση έχει αναδειχτεί για πάνω από 30 χρόνια, μια από τις πιο επιτυχημένες διοργανώσεις, συνδυάζοντας την παρουσίαση και προώθηση των επιστημονικών και τεχνολογικών εξελίξεων με τις εμπορικές εφαρμογές που αναπτύσσονται από τον κλάδο των λιπασμάτων.

ARGUS 2

Η σύνδεση των προϊόντων λίπανσης και θρέψης φυτών για την ικανοποίηση των διατροφικών αναγκών του σύγχρονου καταναλωτή αποτέλεσε κύριο θέμα συζήτησης του συνεδρίου. Ενώ παράλληλα συζητήθηκε ότι συντελείται μια σημαντική αλλαγή στην προσέγγιση του κλάδου.

Σήμερα, αυτό που αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα για τον κλάδο των λιπασμάτων είναι με βάση την επένδυση σε γνώση, η μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας της λίπανσης ως συντελεστής παραγωγής.

Δηλαδή πώς η λίπανση και η γνώση που θα εφαρμοστούν θα επιφέρουν τα μέγιστα αποτελέσματα στην αύξηση της παραγωγής και της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων.

ARGUS 3

Για την επίτευξη των στόχων του κλάδου των λιπασμάτων κύριο εργαλείο αναδείχτηκε η γνώση και συγκεκριμένα η γνώση που επενδύεται ανά στρέμμα, δηλαδή το πως οι σύγχρονες γεωργικές πρακτικές στη διαχείριση θρεπτικών στοιχείων θα συνδυαστούν με τις τοπικές καλλιέργειες, τις εδαφοκλιματικές συνθήκες, τις ανάγκες της αγοράς και τις περιβαλλοντικές προκλήσεις για τη μεγιστοποίηση της αξίας της παραγωγής.

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο κλάδος των λιπασμάτων τα επόμενα χρόνια είναι πως θα μεταφέρει τη γνώση και τις τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί στον αγρότη.

ARGUS 4

Επίσης στα πλαίσια της διοργάνωσης υπήρξε δυνατότητα δικτύωσης των συμμετεχόντων με πολλούς νέους συνεργάτες, αντιπροσώπους, παραγωγούς λιπασμάτων, εμπορικές επιχειρήσεις και διανομείς στον τομέα των λιπασμάτων.

Argus 2018

Εκ μέρους του ΣΠΕΛ, η Γενική Διευθύντρια, Δρ. Γιαννακοπούλου Φωτεινή, παρουσίασε στο πλαίσιο των συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής γεωργίας και πώς ο κλάδος των λιπασμάτων μπορεί να συμβάλει στην παραγωγή ελληνικών αγροτικών προϊόντων ταυτότητας και ποιότητας.


 ΣΠΕΛ LOGO

[ad_2]

Επίσημη πηγή του άρθρου αυτού είναι η Farmacon

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ