
Αγγούρι
Cucumis Sativus
Διαθέσιμα Μεγέθη
Φωτογραφίες Σποροφύτων
Σπορόφυτα Κολοκύθι σε 56 Θέσεων | 30 Ημερών (07 Φεβ 2019)
Σπορόφυτα Αγγούρι Μακρύ σε Γλαστράκι Φ9 | 50 Ημερών (06 Φεβ 2019)
Σπορόφυτα Καρπούζι Οβάλ σε 132 Θέσεων | 7 Ημερών (05 Φεβ 2019)
Σπορόφυτα Ντομάτα Θερμοκηπίου Εμβολιασμένη σε 56 Θέσεων | 40 Ημερών (04 Φεβ 2019)
Σπορόφυτα Αγγούρι Μακρύ Εμβολιασμένο σε Γλαστράκι Φ9 | 35 Ημερών (03 Φεβ 2019)
Η ιστορία του Αγγουριού
Το αγγούρι είναι καρπός που προέρχεται από το έρπον και αναρριχώμενο ετήσιο φυτό της αγγουριάς Cucumis sativus – Σικυός ο ήμερος. Ανήκει στην οικογένεια κολοκυνθοειδών όπως το πεπόνι, το καρπούζι, το κολοκύθι. Η αγγουριά καλλιεργείται στην ύπαιθρο τους καλοκαιρινούς μήνες και σε θερμοκήπιο τον υπόλοιπο χρόνο, λόγω της ευαισθησίας στις χαμηλές θερμοκρασίες. Η υψηλή θερμοκρασία και υγρασία ευνοούν την ανάπτυξή της.
Προέρχεται από την Ινδία όπου καλλιεργούνταν 3.000 χρόνια πριν. Είχε παρουσία στην Αρχαία Ελλάδα και κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους. Ύστερα, διαδόθηκε και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Κάθε φυτό φέρει άνθη και αρσενικού και θηλυκού γένους. Τα φύλλα είναι τριχωτά και διαθέτουν έως πέντε λοβούς. Το σχήμα του είναι επίμηκες και κυλινδρικό. Εξωτερικά έχει χρώμα πράσινο, ενώ εσωτερικά ελαφρώς πράσινο ή λευκό. Συγκεντρώνει βιταμίνες όπως: C, B1, B2 και βιταμίνη Α που εντοπίζεται στη φλούδα.
Τα τελευταία χρόνια συναντώνται διάφορες ποικιλίες αγγουριών. Από το μικρότερο έως το μεγαλύτερο γνωστό επίμηκες σχήμα που πωλούνται ανά τεμάχιο ή με το κιλό. Υπάρχει και η ποικιλία που διατηρείται σε ξύδι, γνωστή ως τουρσί.